GASTRONOMIE A RECEPTY – KOMPLETNÍ OBSAH:
- GASTRONOMIE A RECEPTY – OBSAH:
- ZÁSADY HYGIENY A BEZPEČNOSTI PRÁCE
- Bezmasé pokrmy
- HOVĚZÍ MASO
- Tepelná úprava – DUŠENÍ
- MASO JEHNĚČÍ,KUZLEČÍ A KRÁLIČÍ
- OMÁČKY
- RYBY
- TELECÍ A SKOPOVÉ MASO
- ÚPRAVA MOUČNÍKŮ A MOUČNÝCH POKRMŮ
- VEPŘOVÉ MASO
- ZAHRANIČNÍ KUCHYNĚ
- ZVĚŘINA
- POLÉVKY
- MLETÁ MASA
- PŘÍLOHY
- STUDENÁ KUCHYNĚ
- TEPELNÉ ÚPRAVY
- VAJEČNÉ POKRMY
- HOVĚZÍ, VEPŘOVÉ A TELECÍ VNITŘNOSTI
- ZÁSADY HYGIENY A BEZPEČNOSTI PRÁCE
- MÓDNÍ TRENDY MÍCHANÝCH NÁPOJŮ
- LIKÉRY
- SIRUPY
- HOŘČINY – BITTERS
- Ostatní destiláty
- SHERRY
- PORTSKÉ VÍNO
- CHAMPAGNE
- VERMOUTHY
- WHISK(E)Y
- BRANDY – COGNAC – ARMAGNAC
- TEQUILA
- RUM, RON, RHUM
- VODKA
- GIN
- DOUTNÍKY
- KÁVA
- Catering Praha, Brno – gastronomie, catering a cat…
- Pravidla servisu pokrmů – pokračování
- Pravidla servisu pokrmů
- Pravidla servisu nápojů
- CHARAKTERISTIKA BANKETU
- CATERINGOVÉ AKCE
- PŘÍPRAVNÉ PRÁCE ZAHRNUJÍ:
- NUTNÉ PÍSEMNOSTI
- OBJEDNÁVKA OBSAHUJE
- PRACOVNÍ PŘÍKAZ MÁ OBSAHOVAT
- Slavnostní hostiny + Slavnostní hostiny s nabídkov…
- Míchané nápoje
- VITRÍNY
- Vybavení BARU
- Míchané nápoje
- VYBAVENÍ LETADEL
- ROTEL
- Obsluha ve vlaku:
- Sortiment
- Hotelová hala (6hod – 2.hod)
- Technika obsluhy
- Charakteristika etážového servisu
- Obsluha v ubytovacích zařízeních a dopravních pros…
- Podávání zmrzlin a zmrzlinových pohárů
- Další varianty flambování
- Technika flambování
- Flambování
- Biftek
- Pečené sele
- Servis ryby
- Servis aperitivu u stolu hosta
- SERVIS HLAVNÍCH CHODŮ PŘI složité OBSLUZE
- Obvyklý postup při SO je následující:
- Složitá obsluha – vyšší forma
- Diskotéky
- Koliby a salaše
- Kabarety
- Ostatní společenská a zábavní střediska
- Vhodnost k pokrmům:
- Vinárenský nápojový lístek
- Vinárna a vinný sklep
- Doplňkový sortiment
- Sortiment nápojů
- Kavárny s odpoledním a nočním provozem:
- Kavárna a kavárenská herna
- Vinný sklep:
- Narážení piva:
- Strojní pivní zařízení a jeho údržba:
- Skladování a ošetření nápojů, pivní zařízení
- Zásady pro sestavování složitých menu:
- Pravidla pro sestavování složitých menu
- Složitá snídaně je jednoduchá snídaně obohacená o:…
- Složitá obsluha ( nižší forma )
- Systémy obsluhy a formy prodeje
- SERVIS HLAVNÍCH CHODŮ PŘI JEDNODUCHÉ OBSLUZE
- Přesnídavky a svačiny :
- Jednoduchá obsluha
- Gastronomická pravidla:
- Menu
- Vnější stránka nabídkového lístku
- Druhy JL
- Gastronomická pravidla
- Základní pravidla a techniky obsluhy – pokračování…
- Základní pravidla a techniky obsluhy – pokračování…
- Základní pravidla a techniky obsluhy
- Základní pravidla a technika obsluhy
- Příbory
- Textilní inventář- prádlo
- Inventář a zařízení na úseku obsluhy
- CHOVÁNÍ PŘI JÍDLE
- CHOVÁNÍ U STOLU
- Pravidla chování číšníků:
- Společenské chování a vystupování obsluhujících
- HYGIENA PRACOVNÍ:
- Zásady hygieny a bezpečnost při práci
- SMĚSÍ MLETÝCH MAS:
- POUŽITÍ MLETÉHO MASA:
- Charakteristika pokrmů z mletého masa
- HUSA V ŠOULETU:
- OBECNÝ POSTUP PŘI PEČENÍ:
- ÚPRAVA DRŮBEŽE PEČENÍM:
- ÚPRAVA DRŮBEŽE VAŘENÍM:
- Charakteristika pokrmů z drůbeže
- POKRMY ZE SEKANÉHO RYBÍHO MASA:
- VHODNÉ PŘÍLOHY, DOPOLŇKY:
- ÚPRAVA RYBÍHO MASA PEČENÍM:
- VAŘENÁ RYBA NA MODRO:
- RYBÍ MASO UPRAVUJEME:
- Charakteristika pokrmů z ryb
- POKRMY Z KANČÍHO MASA:
- POKRMY Z NÍZKÉ ZVĚŘINY:
- POKRMY Z VYSOKÉ ZVĚŘINY:
- Charakteristika pokrmů ze zvěřiny
- KŮZLEČÍ:
- ÚPRAVA JEHNĚČÍHO, KŮZLEČÍHO A KRÁLIČÍHO MASA
- Charakteristika pokrmů z masa
- SPECIÁLNÍ VÝROBKY Z VEPŘOVÉHO MASA:
- ÚPRAVA VEPŘOVÉHO MASA SMAŽENÍM
- POSTUP PŘI PEČENÍ MASA BEZ ZÁKLADU:
- POKRMY DUŠENÉ V CELKU:
- ÚPRÁVA VEPŘOVÉHO MASA VAŘENÍM
- KRÁJENÍ MASA:
- Charakteristika pokrmů z vepřového masa
- SMAŽENÝ TELECÍ ŘÍZEK VIDEŇSKÝ:
- NÁPLNĚ DO TELECÍCH MAS
- ÚPRAVA TELECÍHO MASA PEČENÍM
- NA PAPRIKOVÉM ZÁKLADĚ:
- ÚPRAVA TELECÍHO MASA DUŠENÍM
- ÚPRAVA VAŘENÍM
- Charakteristika pokrmů z telecího masa
- Jazyk:
- HOVĚZÍ GULÁŠE
- HOVĚZÍ DUŠENÉ POKRMY KRÁJENÉ NA PLÁTKY
- ZPŮSOB ZAHUŠŤOVÁNÍ:
- HOVĚZÍ PEČENĚ:
- ÚPRAVA HOVĚZÍHO MASA DUŠENÍM
- ÚPRAVA HOVĚZÍHO MASA VAŘENÍM
- ROZDĚLENÍ HOVĚZÍHO MASA A POUŽITÍ JEDNOTLIVÝCH ČÁS…
- POUŽITÍ DLE TEPELNÝCH ÚPRAV:
- Charakteristika pokrmů z hovězího masa
- Vaječné pokrmy:
- Bezmasá jídla
- Saláty
- Přílohy z mouky a krupice:
- Příprava příloh
- Složité omáčky:
- Základní bílé omáčky
- OMÁČKY ROZDĚLUJEME:
- Příprava omáček
- Bílé polévky:
- Vložky a zavářky do polévek:
- MIKROVLNNÝ OHŘEV
- SMAŽENÍ
- ZAPÉKÁNÍ – GRATINOVÁNÍ:
- PEČENÍ V HLINÍKOVÉ FOLII – ALOBALU:
- PEČENÍ V TEPLOVZDUŠNÝCH TROUBÁCH – Konvektomaty:
- PEČENÍ
- OPEKÁNÍ:
- ZAHUŠTOVÁNÍ DUŠENÝCH POTRAVIN A POKRMŮ
- VAŘENÍ LUŠTŠNIN:
- ZADĚLÁVÁNÍ
- Základní technologické postupy při přípravě jídel
- ZÁSADY BEZPEČNOSTI PRÁCE OBSLUHUJÍCÍHO
- HYGIENA PRACOVNÍ:
- Základní pravidla hygieny
- SKOPOVÉ A JEHNĚČÍ MASO
- TELECÍ MASO
- VEPŘOVÉ MASO
- I. JAKOSTNÍ TŘÍDA
- JATEČNÉ MASO
- SKLADOVÁNÍ, ZRÁNÍ A KONZERVOVÁNÍ MASA
- MASO
- VEJCE
- SÝRY
- MLÉČNÉ VÝROBKY
- MLÉKO A ROZDĚLENÍ MLÉČNÝCH VÝROBKŮ
- ROSTLINNÉ TUKY
- TUKY
- SLADIDLA
- OCET, SŮL A HOŘČICE
- KÁVOVINY
- KÁVA
- ČAJ
- HOUBA A KOŘENÍ
- LUŠTĚNINY
- TĚSTA
- MLÝNSKÉ VÝROBKY
- OBILOVINY
- BRAMBORY
- KONZERVOVÁNÍ
- ZELENINA
- III. Bobulové ovoce
- OVOCE
- BIOLOGICKÁ A ENERGICKÁ HODNOTA
- Vitamín
- VITAMÍNY
- TUKY, CUKRY, SACHARIDY
- SLOŽENÍ POTRAVIN, BÍLKOVIN
- POŽIVATINY
- Skladování
- Med
- Výroba
- Sladidla
- Sójová omáčka
- Pikantní omáčky
- Jakost
- Hořčice
- Sůl
- Ocet
- Listy
- Plody a semena
- Koření
- Čokoláda
- Čaj
- Kakao
- Kávoviny – náhražky kávy
- Složení kávy
- Zásady při úpravě
- Druhy luštěnin
- Výrobky
- Cukrářské výrobky
- Vady chleba
- Pekařské výrobky
- Těstoviny
- Druhy mouky
- MLÝNSKÉ VÝROBKY
- Obiloviny
- Houby
- Brambory
- Konzervování zeleniny
- Dělení zeleniny
- Jakost ovoce
- Konzervování ovoce
- Složení ovoce
- Voda
- Vitamíny rozpustné ve vodě
- Vitamíny
- Sacharidy – glycidy
- Tuky
- Složení potravin
- K hromadným infekčním onemocněním patří:
- Změny potravin způsobují tyto vlivy
- Skladování
- Jakost potravin hodnotíme metodami:
- Rozdělení poživatin, původ, druhy
- Výživa
- Předpoklady pro provoz veřejného stravování
- Rozdělení ubytovacích zařízení ( vnitřní, vnější, …
- Likéry, Lihoviny ( Výroba, rozdělení)
- Stravování cizinců
- Dopravní prostředky (ubytování, obsluha)
- Cestovní ruch, historie, dělení, střediska ve svět…
- Cestovní kanceláře ( historie, dělení)
- Základní a doplňkové služby (Placené a neplacené)
- Vyúčtování hostiny, placení- způsoby
- Zahradní párty
- Slavnostní akce (dělení), Obsluha slavnostních akc…
- Systém Švédských stolů
- Zahraniční a módní vlivy ( rychlá forma, vliv na s…
- Historie stravovacího a ubytovacího zařízení
- Menegment v restauračním provozu-Top menegment hot…
- Piknik
- Nápojový stůl
- Slavnostní systém
- Jednoduchá a složitá obsluha ( použití, formy obsl…
- Funkce recepce, hotelové vrátnice, rezervační úsek…
- Požadavky na pracovníka ve veřejném stravování (kr…
- Gastronomické služby a pravidla pro zajišťování ce…
- Systém obsluhy (JO,SO)
- Stravovací zařízení (vnitřní, vnější, výrobní, odb…
- Ubytovací část- recepční
- Snídaně
- Manegment ubytovacího zařízení
- Hotelový a ubytovací řád
- Maturitní otázky HRP
- MARKETINGOVÝ SYSTÉM V POHOSTINSTVÍ A CR
- KOMPOZICE MENU
- Grafická úprava slavnostního jídelního lístku
- Schéma tvorby složitého menu
- MENU
- Základní principy pro zpracování jídelního lístk…
- Případová studie nápoj – pokrm:
- SESTAVENÍ NÁPOJOVÉHO LÍSTKU
- Revize jídelního lístku
- TRADIČNÍ CHUTĚ SVĚTOVÝCH SVÁTKŮ
- Ještě několik praktických hledisek
- Jídelní lístek který prodává
- Charakter jednotlivých kategorií pokrmů, podle tř…
- JÍDELNÍ LÍSTEK A NÁPOJOVÝ LÍSTEK
- SYSTÉMOVÁ GASTRONOMIE
- SYSTÉMY OBSLUHY:
- BANKET
- SMĚR VÝVOJE SKLADBY JÍDELNÍHO LÍSTKU
- KOMUNIKACE V OBLASTI PRODEJE
- Ruský způsob servisu
- INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
- GASTRONOMIE A JEJÍ VÝVOJ VE SPOLEČNOSTI
- SERVIS
- ODPALOVANÉ TĚSTO
- TĚSTO KYNUTÉ
- MOUČNÍKY Z BRAMBOROVÉHO TĚSTA
- MOUČNÍKY S OVOCE
- MOUČNÍKY Z LITÉHO TĚSTA
- POKRMY CIZÍCH KUCHYNÍ
- PŘEDKRMY
- MASOVÉ PAŠTIKY
- MASOVÉ ROLÁDY
- POUŽITÍ SÝRŮ A TVAROHU VE STUDENÉ KUCHYNI
- PLNĚNÁ ZELENINA:
- OBLOŽENÁ VEJCE:
- SLOŽITÉ SALÁTY
- CHUŤOVKY
- OBLOŽENÉ CHLEBÍČKY
- POCHOUTKOVÁ MÁSLA
- ROSOLY PŘÍRODNÍ
- STUDENÁ KUCHYNĚ
- MINUTKY Z RYB
- MINUTKY Z DRŮBEŽE
- MINUTKY Z DROBŮ
- MINUTKY ZE ZVĚŘINY
- MINUTKY Z VEPŘOVÉHO MASA
- POKRMY Z ROŠTĚNKY:
- NÍZKY ROŠTĚNEC:
- MINUTKY Z HOVĚZÍHO MASA
- PEČENÍ NA ROŠTU A NA ROŽNI:
- MINUTKY PŘIPRAVUJEME TĚMITO TEPELNÝMI ÚPRAVAMI:
- POKRMY NA OBJEDNÁVKU – MINUTKY
- RAGÚ
- POKRMY Z VEPŘOVÉHO MLETÉHO MASA:
- POUŽITÍ MLETÉHO MASA
- MLETÁ MASA
- OBECNÝ POSTUP PŘI PEČENÍ
- ÚPRAVA DRŮBEŽE PEČENÍM:
- ÚPRAVA DRŮBEŽE DUŠENÍM
- ÚPRAVA DRŮEŽE VAŘENÍM:
- DRŮBEŽ
- MĚKÝŠI
- PŘÍPRAVA POKRMŮ Z KORÝŠŮ, MĚKÝŠU, MUŠLÍ:
- POKRMY ZE SEKANÉHO RYBÍHO MASA:
- ÚPRAVA RYBÍHO MASA SMAŽENÍM:
- ÚPRAVA RÝBÍHO MASA PEČENÍM
- ÚPRAVA RYBÍHO MASA DUŠENÍM:
- ÚPRAVA RYBÍHO MASA VAŘENÍM:
- ÚPRAVY POKRMŮ Z RYB
- POKRMY Z KANČÍHO MASA:
- POKRMY Z NÍZKÉ ZVĚŘINY:
- POKRMY Z VYSOKÉ ZVĚŘINY:
- ÚPRAVA POKRMŮ ZE ZVĚŘINY
- ÚPRAVA JEHNĚČÍHO, KŮZLEČÍHO A KRÁLIČÍHO MASA
- ROZDĚLENÍ MASA A POUŽITÍ JEDNOTLIVÝCH ČÁSTÍ
- SKOPOVÉ MASO
- DOMÁCÍ ZABIJAČKY NEBO-LI DOMÁCÍ HODY
- POUŽITÍ SLANINY V KUCHYNI
- ÚPRAVA UZENÉHO MASA
- ÚPRAVY:
- ÚPRAVA VEPŘOVÉHO MASA SMAŽENÍM
- Vepřová plec pečená, kýta, krkovice, bůček:
- ÚPRAVA VEPŘOVÉHO MASA PEČENÍM
- VEPŘOVÉ MASO DUŠENÉ–PORCOVANÉ – PLÁTKY, ZÁVITKY
- VEPŘOVÉ MASO DUŠENÉ NA KOSTKY:
- POKRMY DUŠENÉ V CELKU:
- ÚPRAVA VEPŘOVÉHO MASA DUŠENÍM
- ÚPRÁVA VEPŘOVÉHO MASA VAŘENÍM
- ÚPRAVA POKRMŮ Z VEPŘOVÉHO MASA
- ÚPRAVA TELECÍCH DROBŮ
- NÁPLNĚ DO TELECÍCH MAS
- ÚPRAVA TELECÍHO MASA PEČENÍM
- DUŠENÉ TELECÍ ZÁVITKY:
- DUŠENÁ MASA V CELKU:
- ÚPRAVA TELECÍHO MASA
- TELECÍ MASO
- ÚPRAVA HOVĚZÍCH VNITŘNOSTÍ
- DUŠENÉ HOVĚZÍ POKRMY KRÁJENÉ NA KOSTIČKY
- HOVĚZÍ GULÁŠE
- HOVĚZÍ ZAVÍTKY
- Minutky
- MINUTKY Z TELECÍHO MASA
- gastronomie recepty – materialy pro studenty – ma…
- gastronomie recepty – materialy pro studenty 7
- gastronomie recepty – materialy pro studenty 8
- gastronomie recepty – materialy pro studenty 5
- gastronomie recepty – materialy pro studenty 6
- gastronomie recepty – materialy pro studenty 3
- gastronomie recepty – materialy pro studenty 4
- gastronomie recepty – materialy pro studenty 2
- gastronomie recepty – materialy pro studenty 1
Mohlo by se vám líbit...