Piknik
Piknik- Slavnost v přírodě pod širým nebem. Důležitá příprava před piknikem. Vyhledání správného místa s příjezdovou komunikací, zdroj pitné vody, WC mobilní, schůdný terén, vzrostlé stromy-stín, před akcí zhotovení stolů a lavic, zajištění akce catteringovou formou, zajištění jednoobrátkového inventáře, instantní nápoje.
Čaj o páté
Čaj o páté- Slavnostní odpolední setkání mladých lidí s tancem a hudbou, podává se nealkoholické nápoje a občerstvení.
Způsob obsluhy při různých příležitostí
Francouzský způsob(okružní)- Číšníci přinášejí pokrmy z výrobny na mísách. Pokrmu je vždy více než hostů. Mísy se doplňují a nabízí. Host sní víc porcí od jednoho druhu.
Anglický způsob- Hlava rodiny určuje kdo a kterou porci masa dostane a kdo bude obsloužen jako první. Dnes číšník prezentuje pokrm a objednavatel určuje pořadí a porci.
Ruský způsob(stůl hojnosti)- Bohatost ruské tabule. Nápoje jsou na stole založeny v lahvích. Pokrmy přináší číšník na mísách s překládacím příborem. Hosté se obsluhují sami s pomocí číšníka. Předem jsou na stole založeny výrobky studené kuchyně.
Ekonomický způsob- Pokrmy se podávají v glošovacích nádobách. Odpadá překládání.
Komerční způsob- Anglický + ekonomický způsob + bufetový stůl.
Diplomatický způsob- Anglický + francouzský způsob u jednotlivých chodů.
Mezinárodní servis- Kombinace všech 3 způsobů – hotelové jídelny.