POKRMY Z VEPŘOVÉHO MLETÉHO MASA:
VEPŘENKY S CIBULÍ:
– pomleté maso na hrubo, žemle máčená ve vodě, vejce, sůl, pepř, paprika
– z těsta tvoříme placičky
– opečeme na tuku
– podáváme s cibulí, hořčicí, chlebem nebo vařeným bramborem
HOLANDSKÝ ŘÍZEK:
– pomleté bůček, nastrouhaný tvrdý sýr, vejce, sůl, pepř, hladká mouka
– tvarujeme řízky, obalujeme trojobal a smažíme
SOUKENICKÝ ŘÍZEK:
– pomleté bůček, vejce, sůl, pepř, hladká mouka
– tvarujeme řízky, obalujeme trojobal a smažíme
SEKANÁ SVÍČKOVÁ:
– pečeně maso v bránicí v bránici uvnitř panenská svíčková
SMĚSÍ MLETÝCH MAS:
SEKANÁ PEČENĚ:
– ořezy hovězího, vepřového, telecí pomeleme předáme vejce, bol. mouku, žemle, sůl, pepř, česnek, majoránka, cibule, slanina, voda
– zpracujeme těsto do tvaru šišky
– po zapečení potřeme vejcem rozkvedlaným
– POUŽITÍ – ve studené i teplé kuchyni
KARBENÁTEK SMAŽENÝ:
– směs ořez vepřového a hovězího masa, žemle máčená ve vodě, sůl, pepř, cibule, majoránka, kmín, vejce
– tvoříme vyšší karbenátky, trojobal, smažíme
ČEVABČIČI:
– směs hovězího masa zadního a vepřového ořezu
– cibule, vejce, sůl, pepř, paprika
– tvoříme šištičky, opékáme na tuku, podáváme s cibulí, hořčicí
PLNĚNÝ PAPRIKOVÝ LUSK
PLNĚNÝ ZELENÝ LIST