OBLOŽENÁ VEJCE:
POUŽITÍ:
– nepoužíváme jako studený předkrm, protože má vysokou váhu
– používáme jako rychlé občerstvení, svačinky, přesnídávky
RUSKÉ VEJCE:
– kopeček vlašského salátu nato půlka vejce, přelijeme majonézovým přelivem + trošku aspiku, ozdobíme, talířek obložíme vějířkem salám, hrášek, kyselá okurka, kapie
HENRY VEJCE:
– kopeček francouzského salámu, uděláme kornoutek ze šunky, do kornoutku dáme půlku vajíčka, přelijeme přelivem dáme kousek sardinky a ozdobíme kapií, okurkou, paprikou
PLNĚNÁ VEJCE:
POUŽITÍ:
– studené předkrmy, rauty, rychlé pohoštění
POSTUP:
– vejce uvaříme na tvrdo, rozkrojíme podélně nebo napříč
– žloutek vyjmeme nebo ne, zdobíme pěnami, paštikami, kaviárem, můžeme polívat nebo stříkat
– žloutková faše
– játrová pěna
– šunková pěna
ŽLOUTKOVÁ FÁŠ:
– žloutky propasírujeme přidáme našlehané máslo + sůl + cukr + hořčice + citrónová šťáva + sardelová pasta