POKRMY Z KANČÍHO MASA:
Odstřel povolen po celý rok.
CHARAKTERISTIKA:
– maso je tučné
– má specifický pach
– použití jako u vepřového
ROZDĚLENÍ MASA:
1) kýta – pečení, dušení, minutky
2) hřbet – pečeně (kotleta), minutky, pečení, dušení
3) plec – dušení
4) krk – pečení, dušení
5) bok – bůček – pečení, mleté úpravy
6) kolena – pečení
7) hlava, nožičky – vaření
KANČÍ GULÁŠ:
stejně jako hovězí
KANČÍ ŘÍZKY:
– z kýty nebo pečeně nakrájíme plátky – steaky
– naklepeme, osolíme, potřeme jalovičkami
– pokapeme olejem a necháme 8 hodin odležet
– pečeme přírodním způsobem
– podáváme ze sázeným vejcem
KANČÍ KÝTA Z BRUSINKOUVOU OMÁČKOU:
– kančí kýtu prošpikujeme
– dusíme na tmavém zeleninovém základě
– maso vyjmeme – zaprášíme hladkou moukou vydušeninu + brusinky + rybízový džem + nakrájený pomeranč + muškátový květ + křen.
– provaříme, procedíme
– zjemníme červeným vínem
– houskový knedlík + bramborové krokety