HOŘČINY – BITTERS
– mají příznivý účinek na zažívání.
– tajné výrobní procesy.
– nesmí zmrznout –zakalí se.
– oblíben servis „on the rocks“.
Značky:
– Angostura Aromatic Bitters – * Trinidad, vznikla ve Venezuele, město Angostura. Zraje min. ½ roku v dubových sudech. Nejpoužívanější hořčina svého druhu za barovými pulty. Jako první použila pro své receptury název „Dash“. Lahvička se žlutým uzávěrem a bílou etiketou, která přečnívá. Nejznámější bitter na světě, nesmí chybět na žádném baru!!!
– Angostura RiemerSchmid – *Německo. Nekvalitní napodobenina originálu.
– Ramazzotti – * Itálie.
– Zwack Unicum – *Maďarsko, malá kulatá láhev s červeným křížem.
– Fernet Branca – *1845, Miláno, Itálie, ve znaku orlice. Lahve velice podobné české napodobenině. Vlastníkem slečna komtesa Marie Terezie Branca. Zraje v dubových sudech 1 rok. Koncentrace více než 30 druhů bylinek (anýz, šafrán, chinin, sandal. dřevo, kurkuma, corriander, rebarbora, iris kořen, Aloe vera….) je 5x silnější, než u ostatních bylinných likérů. Neobsahuje žádné chemikálie.
– Orange Bitter – výroba s příchutí hořkých pomerančů.
– Campari Bitter – * 1860 Itálie, Milano. Produkce téměř 9.000 lahví denně. Červená barva pochází z Cochineal Crimson E120: Colour index 75470. Není to kořeněné víno, nesnáší se s citronem. 28.5 % alc. Se všemi ingrediencemi vše zraje po dobu30 dnů. Vyrobil p. Gaspare Campari v den narození svého syna Davida. Červená průhledná barva. Nejznám. cocktail – High Society, Garibaldi, Americano, Shakerato