POUŽITÍ MLETÉHO MASA
– jako samostatný jedno nebo více korcový pokrm (sekaná, čevapčiči)
– jako náplň do zeleniny (plněná paprika)
– jako náplň do jiných mas (kuře, krůta, závitky)
TEPELNĚ MASO ZPRACOVÁVÁME:
– vařením (noky, knedlíčky)
– dušením (plněná zelenina)
– pečením (sekaná, bůčková roláda)
– smažením (karbenátky, řízek)
Mleté maso ihned po zpracování tepelně upravujeme a to do 1 hodiny.
POKRMY Z HOVĚZÍHO MLETÉHO MASA:
KLAPSY PO TURECKU:
– jemně umleté hovězí maso, rýže dušená, vejce, sůl, pepř, zelená nať
– tvoříme kuličky, obalujeme v trojobalu a smažíme
POKRMY Z TELECÍHO MLETÉHO MASA:
MÁSLOVÝ TELECÍ ŘÍZEK:
– pomleté telecí maso, sůl, pepř, vejce, žemle namočená v mléce, muškátový květ, citrónová kůra
– tvoříme řízky, obalíme v hladké mouce
– opečeme na tuku, dopékáme v troubě a zjemníme máslem
RIZOTO S TELECÍM MASEM:
– slaná palačinka naplněná mletým masem
– obalená v trojobalu, usmažená