ÚPRAVY:
1. troj obalu
2. těstíčku
3. bramborovém těstíčku
VEPŘOVÝ ŘÍZEK SMAŽENÝ:
– troj obal
– maso osolíme, obalíme v troj obalu – hladká mouka, vejce, strouhanku, usmažíme
VEPŘOVÉ ŽEBÍRKO SMAŽENÉ:
– troj obal
– z pečeně a krkovice odsekneme kosti a opláchneme
– obalíme v troj obalu
– usmažíme a necháme okapat olej
VEPŘOVÝ ŘÍZEK BRNĚNSKÝ:
– troj obal
– kýtu naplníme směsí vajec, šunka, hrášek
– sklepneme, dáme párátka
– obalíme v troj obalu a usmažíme
VEPŘOVÝ ŘÍZEK MORAVSKÝ:
– těstíčko
– kýtu rozklepeme do tenka, osolíme naplníme směsí vajec, slanina, šunka
– spíchneme párátky
– obalíme v těstíčku
– usmažíme
VEPŘOVÉ ŽEBÍRKO GVARKOV:
– troj obal
– z žebírka uděláme kapsu
– naplníme podušeným vepřovým masem, vepřová játra, česnek, sůl, cibule
– naplníme, spíchneme párátky
– obalíme v troj obalu
– usmažíme
VEPŘOVÝ ŘÍZEK ONDRÁŠ:
– bramborové těstíčko
– připravíme si bramborové těstíčko
– řízek omyjeme, osolíme
– a vložíme do těstíčka
– usmažíme do zlatova
VEPŘOVÉ ŽEBÍRKO MIKULOVSKÉ:
– těstíčko
– pečeni zbavíme kostí
– naklepem potřeme česnekem,feferonky
– plátek položíme na plátek uvařeného bůčku, uvařené vejce, plátek okurky
– žebírko zaklepneme spojíme párátky
– a obalíme ve vinném těstíčku – hladká mouka, víno, vejce, sůl
– usmažíme do zlatova