HOVĚZÍ, VEPŘOVÉ A TELECÍ VNITŘNOSTI
Hovězí vnitřnosti (droby)
Játra – krájíme vždy na plátky
– na slanině, na smetaně
Ledvinky – cibulový základ
Dršťky
Mozeček – v současné době se nepoužívá
Jazyk – udí se, vaří se =loupe se
Býčí žlázy – uvaří se, oloupe se, smaží se
Pokrmy :
Hovězí ledvinky dušené na cibulce
Hovězí srdce na smetaně
Hovězí srdce na slanině
Hovězí játra dušená na slanině
Hovězí játra dušená na cibulce
Hovězí vnitřnosti se nepoužívají na minutky!
Telecí vnitřnosti
Játra – na smažení nebo na roštu
Brzlík – po předvaření oloupeme a smažíme (trojobal)
Jazyk – po předvaření oloupeme a smažíme (trojobal)
Pokrmy:
Telecí plíčky na smetaně
Telecí játra pečená na cibulce
Telecí brzlík na paprice
Telecí jazyk smažený
Telecí játra smažená
Telecí brzlík smažený
Vepřové vnitřnosti
Játra – jsou krupičkovitá
– pečení na roštu, smažení
– na nudličky
Ledvinky
Jazyk – uvařený, oloupaný, smažíme na objednávku
– uvařený, oloupaný podáváme jako hlavní chod
– do tlačenky
Srdce – na smetaně, na slanině
Mozeček – spaříme a zbavíme úlomků kostí
– pečeme s vejci nebo smažíme v trojobalu
Žaludek – náhražka drštěk na polévku nebo jako obal na tlačenku
Pokrmy:
Vepřový jazyk vařený
Vepřová játra dušená na cibulce
Vepřová játra na roštu
Vepřový mozek s vejci
Vepřové plíčky na smetaně (srdce,plíce, slezina) – na způsob svíčkové,vnitřnosti se vaří zvlášť,solíme na konec
Vepřové ledvinky dušené na cibulce
Vepřový jazyk smažený