ÚPRAVA DRŮEŽE VAŘENÍM:
– jestliže vaříme maso, které budu podávat v dietním stravováním vaříme kuře – do vroucí vody + kořenovou zeleninu, sůl, pepř.
– Podávání – vařené maso, vařený brambor, kompot, salát
POR PŘÍPRAVU VÝVARU – používáme kosti ze všech druhů, křidýlka, vnitřnosti do studené vody VÝVAR C
ÚPRAVA DRŮBEŽE ZADĚLÁVÁNÍM:
Vhodné maso – slepice, kuře, drůbka
POSTUP:
– maso vložíme do vroucí vody přidáme sůl, pepř (nové koření), kořenovou zeleninu a cibuli
– měkké maso obereme od kosti, stáhneme z kůže nakrájíme
– ZAHUŠŤOVÁNÍ: připravíme si čistou zásmažku a zalijeme ji vývarem z masa
– Půl hodiny provařujeme, mléko
– Provaříme, procedíme a zjemníme smetanou
– Přílohy – karlovarský knedlík, těstoviny, noky