VEPŘOVÉ MASO DUŠENÉ NA KOSTKY:
VHODNÉ MASO: ořez, bůček, plecko
VEPŘOVÉ MASO NA KMÍNĚ:
základ: cibulový
– maso nakrájíme na 4 – 5 kostek, orestujeme na cibulovém základě do červena
– přidáme sůl, kmín, pepř podlijeme vodou a dusíme do měka – vyjmeme a zahustíme zaprášením, provaříme, procedíme.
– příloha: těstoviny, vařený brambor
VEPŘOVÉ MASO V MRKVI:
Maso nakrájíme na kostky, orestujeme na cibulovém základě, sůl, pepř a dusíme do poloměka k masu přidáme nastrouhanou mrkev, dusíme ke konci přidáme zvlášť provařenou zásmažku, zjemníme mlékem a dochutíme solí a pepřem, příloha – vařený brambor
SEGEDÝNSKÝ GULÁŠ:
Na kostky, orestujeme na paprikovém základě a zalijeme vodou a dusíme sůl, pepř, kmín do poloměka přidáme proprané kyselé zelí dodusíme. Zahustíme zvlášť provařenou zásmažku, dochutíme solí, pepřem, česnekem, houskový knedlík, vařený brambor.
SEGETÍNSKÝ GULÁŠ SPECIÁL:
Plec a bůček, úprava je stejná jako obyčejný guláš akorát zjemníme smetanou.
VEPŘOVÝ PERKELT:
Bůček, nakrájíme na kostky opečeme na paprikovém základě přidáme rajčatový protlak, zahustíme zaprášením zjemníme smetanou.