POCHOUTKOVÁ MÁSLA
CHARAKTERISTIKA: je to čerstvé máslo, do kterého vmícháme nějakou surovinu čímž máslo dochutíme, obarvíme.
VÝROBA: máslo třeme ze solí do pěny, přidáme surovinu (koření, hořčici, protlak, sardelovou pastu, zelené natě, šunku, žampióny, lanýžový výtažek)
SKLADOVÁNÍ:
– váleček, který zabalíme do alobalu
– na papír nestříkáme pusinky a necháme vychladnout
– po částečném vychladnutí používáme na zdobení
POUŽÍTÍ:
– na chlebíčky
– chuťovky
– na plnění a zdobení vajec
– náplň do sýrových rolád, sýrových dezertů
– ke zdobení výrobků studené kuchyně – zdobičkou
– ke zjemňování šťáv, omáček, polévek, minutky
POUŽITÍ KŘENU
Křen nastrouháme do zásoby, na nerez struhadle jedním směrem do špičky
POUŽITÍ – do omáček, do zeleninových salátů, do předkrmů, smíchat s majonézou, s jogurtem, s jablky, příloha k studeným mísám