Stravování cizinců
Američané-
Snídaně-voda+led, ovocné nebo zeleninové šťávy, hemenex, vejce, obiloviny, ovesná kaše-Poryč, toasty, med, marmeláda.
Oběd- rychlé stravování, rychle upravitelná masa, smažené brambory, zelenina.
Večeře- je bohatá, minutková masa, vejce, ryby, zeleninové saláty, ovoce, zázvorové pivo, whisky+ soda, míšené nápoje, tvrdý alkohol.
Angličané-
Snídaně-silný anglický čaj, hemenex, vejce, obiloviny, ovesná kaše-Poryč, toasty, med, marmeláda.
Oběd- rychle upravitelná masa, čaj o páté+ sladké pohoštění (Jorkšírský puding)
Večeře- je bohatší než oběd, minutková masa, vejce, ryby, zeleninové saláty, tvrdý alkohol, čaj, kvalitní likéry-likérová vína.
Francouzi-
Snídaně-bílá káva, ovocné a zeleninové šťávy, bílé pečivo, toasty, ryby, mletá masa, ovoce, zeleninové saláty.
Oběd- biftek, těstoviny, zelenina, ryby, mletá masa, minutkové pokrmy, ovoce, sýry.ČV, vinné střiky.
Večeře- studené předkrmy, víno, lihoviny, koňak.
Asijská kuchyň-
Příloha- rýže , Masa- ryby, jateční, korýši. Úprava-soté,omáčky, Nápoje- čaj, Saké.
Arabové- vaří muži
Nejedí vepřové maso, je to zdravá kuchyň. Masa- skopové, jehněčí, hovězí.+ zelenina.+ arabský chléb.
Indové-
Nejedí hovězí maso, konzumace se řídí náboženstvím. Zdravá kuchyň, rýže na všechny způsoby.
Němci-
Bavorsko- česká kuchyň, české pivo, bílá a mražená káva. Večeře- studený talíř, uzeniny, sýry, vejce, studená drůbež, fondy, černý chléb. Po 16 hod odpolední bílá překapávaná káva+dort se šlehačkou.
NSR- vařit neumí, vše dusí na vodě.
Rakušané-stejný způsob jako v ČR
Maďaři- ostré guláše, mletá masa, perkelty, čabajky, uherský salám. Jedí všechny přílohy mimo knedlíků. Vyžadují kvalitní kávu- expreso-, kvalitní vína ČV, ovocné pálenky, pivo.
Polsko- stejný způsob jako v ČR. Do pokrmů přidávají zelí a smetanu.
Rusko- Tmavý silný čaj, chléb, mletá masa, boršč, ryby.