DOMÁCÍ ZABIJAČKY NEBO-LI DOMÁCÍ HODY
OVAROVÁ POLÉVKA:
Je to vývar z vařeného masa, které pak použijeme k přípravě jitrnic, tlačenek k převáření jitrnic, jelit, tlačenky
JITIRNICE:
Žemle nakrájíme na plátky nebo kostky, přelijeme tučným vývarem,, přidáme pomleté tučné uvařené maso, dochutíme solí, česnekem, majoránkou a pepřem- prejt balíme do střev – jitrnice.
JELITA:
Uvařené kroupy, krev procezená, na vnitřním sádle uškvařená cibule, sůl, pepř, česnek, majoránka.
TLAČENKÁ SVĚTLA:
– vařené vepřové maso z kolen, hlav, nakrájené na kostky, pojivo spodní netečný vývar, spodní pomletá kůže, vařený jazyk, srdce dochutíme solí, pepřem, česnekem, majoránkou
– směs plníme do žaludku nebo umělohmotných střev, svážeme a asi 20 minut vaříme
– po uvaření a částečném vychlazení ji na povrchu propícháme a necháme vytuhnout nejméně do druhého dne.
– Do tmavé tlačenky přidáme krev
HUSPENINA:
Sulc – uvařené nožky s kořenovou zeleninou a divokým kořením. Maso nakrájíme na kostky zalijeme velkým množstvím tuku zbaveného vývaru.
KLOBÁSY
PAŠTIKY
SEKANÁ SVÍČKOVÁ