MENU
1. Sestavování menu ovlivňují:
Slavnostní menu 6 a více chodů
Složité menu 4 – 5 chodů
Jednoduché menu 3 chody
• Peněžní možnosti
• Počet hostů
• Věk hostů
• Pohlaví hostů
• Národnost hostů
• Náboženství hostů
• Doba podávání menu
• Tvar tabule
• Příležitosti pro které sestaveno menu
• Možnosti provozovny a obsluhy
• Zvláštní přání hostů
2. Profesionální hlediska při sestavování menu
• Správná výživa
• Počet chodů
• Základní suroviny se neopakují
• Způsob úpravy, také úpravy se neopakují
• Sled podávaných nápojů
• Slané chutě před sladkými
• Bílá masa před tmavými
• Pestrá nabídka příloh
• Pečivo
3. Grafická úprava menu
• Formát
• Ozdobné desky s motivem a informacemi ke konané příležitosti
• Cizojazyčné variace
• Tištěná úprava, volba písma
• Každý host má svůj slavnostní jídelníček
• Menu je sestaveno pro příležitosti a) banket
b) slavnostní večeře
c) galavečeře
d) al carte , denní nabídka…