KŮZLEČÍ:
– je nejlepší čtyř týdenní kus, maso je narůžovělé bez zápachu
– lehce stravitelné
DĚLENÍ MASA:
c) PŘEDNÍ – méně jakostní – plec, hrudí a krk. POUŽITÍ – vaření, dušení, zadělávané pokrmy, na plnění
d) ZADNÍ – kýta, hřbet – nejkvalitnější maso. POUŽITÍ – pečení, dušení
KRÁLIČÍ:
– Věk asi 6 měsíců
– Maso bledě růžové až bílé, má nasládlou chuť je výživné a lehce stravitelné
DĚLENÍ MASA:
e) PŘEDNÍ – méně jakostní – plec, hrudí a krk. POUŽITÍ – vaření, dušení, zadělávané pokrmy, na plnění
f) ZADNÍ – kýta, hřbet – nejkvalitnější maso. POUŽITÍ – pečení, dušení
POUŽITÍ.
– pečený králík
– králík na smetaně
– zadělávaný králík – pajšl
– smažené řízky
– medailónky
– ražniči
– dušený králík na cibulce
ÚPRAVA POKRMŮ ZE ZVĚŘINY ( viz otázka č. 13 )