SIRUPY
– jsou to obarvené, slazené, přírodně a chemicky ochucené šťávy.
– nejdůležitější na baru je cukrový sirup ( 0,75 l vroucí vody + 1 kg cukr krystal).
– Grenadine – sirup z granátových jablek. Možno nahradit malinovou šťávou.
– značky : Monin – *Francie, produkce okolo 60 různých druhů. Cena přes 200,-
– 2 továrny (Francie-Bourges, U.S.A.-Clear Water, FL) Nejprodávanější sirupy na světě, v U.S.A. na 2. místě, po firmě Davinchi. Používají se pouze přírodní produkty s obsahem min. 40-45% přírodních šťáv (ostatní firmy používají 2é-25%). Vývoz do více než 90 zemí světa. V Evropě se používá ke slazení řepný cukr, v USA třtinový cukr.
– Produkce přes 15.000.000 lahví ročně.(20.000 lahví za hodinu). Pokud barmané potřebují nějakou novou příchuť, firma Monin ihned na trh dodá něco nového. Každý rok výroba 4-6 nových příchutí. Novinkou je Monin White Chocolate, Water Melon, Violle, Jasmíne, Chest Nut, Lavander, Spicy. Výroba i nealko syrupu s příchutí Ginu, Rumu a Tequily. V každé lahvi je obsah alkoholu 2% (ve Francii není nutno to do 2% uvádět).
– Sirup s nejdelší životností do otevření – garance 3 roky po koupi.
– Sirup s nejmenší životností po otevření – spotřebovat do 1 roku, ale nejlepší kvalita je během prvních 3 měsíců.
– Top sellin Flavours –
– 1) Coconut 2) Strawberry 3) Grenadine 4) Caramel 5) Vanilla 6) Hazelnut
– Použití – míchané nápoje alko i nealko, ochucené kávy, kuchyně
– Ochucené kávy se stávají hotem posledních dob. Přišly k nám před pár lety z U.S.A.
– Monin nekupuje čerstvé ovoce, zkupuje pouze koncentráty od svých dodavatelů, kterým říká, odkud, kdy a co koupit. Důsledná kontrola-jednou týdně!!!!!
Riemer Schmid – * Německo, nejlepší Grenadine a Curacao Blue soft.
Rose´s – Nejznámější a nejlevnější Lime juice.
Fabbri – *Itálie