ÚPRAVA DRŮBEŽE DUŠENÍM
Vhodné druhy – všechny druhy drůbeže
POROCOVÁNÍ – nedusíme je v celku, ale čtvrtky
PŘEDBĚŽNÁ ÚPRAVA:
– z masa husího a kachního odstraňujeme kůži
– maso libové, suché můžeme prošpikovat (krůtí stehna, kohout prošpikovat)
– maso dusíme na příslušném základě
DRŮBEŽ DUŠENÁ NA CIBULOVÉM ZÁKLADĚ:
KUŘE NA ZPŮSOB BAŽANTA:
– porce kuřete prošpikujeme
– dusíme na cibulovém základě přidáme celý pepř a nové koření
– šťávu zaprášíme, necedíme
DDRŮBEŽ DUŠENÁ NA ZELENINOVÉM ZÁKLADĚ:
HUSÍ PRSA NA SMETANĚ
KUŘE NEBO SLEPICE NA SMETANĚ:
– odstraníme kůži
– prošpikujeme, osolíme
– opečeme na světlém zeleninovém základě
– přidáme koření – celý pepř, nové koření
– podusíme
– zahustíme zásmažkou provaříme
– dochutíme, procedíme
– zjemníme smetanou
DRŮBEŽ DUŠENÁ NA PAPRIKOVÉM ZÁKLADĚ:
KUŘE NEBO SLEPICE NA PAPRICE:
– cibulovopaprikový základ
– opečeme
– zahustíme zásmažkou, provaříme, dochutíme
– procedíme
– zjemníme smetanou