Složitá obsluha – vyšší forma
Složitá obsluha – vyšší forma
Patří do restauračního způsobu obsluhy. Jedná se o práci obsluhujícího u stolu hosta.
Používá se ve špičkových restauracích jako zpestření servisu pro hosty a zajímavé show, touto formou se podávají pouze několik vybraných pokrmů z JL. Tato forma je náročná na odbornost obsluhujícího, sehranost týmů kuchyně a obsluhy a přípravu pracoviště.
Zahrnuje tyto úkony :
Flambování pokrmů a desertů
Tranžírování drůbeže
Filírování ryb (vykosťování pstruha)
Míchání tatarského bifteku
Příprava pokrmu ze syrového masa
Tranžírování – krájení chateabriandu
Ostatní nadstandardní úkony prováděné před zraky hosta v rámci běžné nebo slavnostní obsluhy
Příprava na provoz:
– provedeme kontrolu místnosti a úklidu
– vyvětráme
– seznámíme se s denním plánem (s počtem objednaných stolů, hostin)
– uděláme nutné úklidové práce, příprava inventáře
– příprava jídelních stolů, židlí, pomocných stolů a vozíků
– příprava jídelního a nápojového lístku
– vybavíme vozíky a stoly zbožím
– zajistíme přípravné práce v oficce, výčepu, připravíme pečivo a chléb
– provést konečnou kontrolu všech prostor včetně WC
– osobní příprava na práci