DUŠENÉ TELECÍ ZÁVITKY:
TELECÍ ZÁVITEK PLNĚNÝ:
maso: kýta
náplň: báček, vejce, okurek
základ: cibulový
úprava: dušení
zahuštění:
jemníme: hořčicí
– maso nakrájíme na plátky osolíme, opepříme
– opečeme na cibulovém základu zalijeme
– dusíme do měka
– maso vyjmeme
– a šťávu zjemníme hořčicí a provaříme
TELECÍ KOSTKY:
TELECÍ MASO DUŠENÉ NA PAPRICE:
maso: ořez
základ: paprikový
úprava: dušení
zahuštění: zásmažkou
jemníme: smetanou
– maso nakrájíme na kostky opečeme na paprikovém základě a dusíme
– maso vyjmeme
– zahustíme zásmažkou
– zjemníme smetanou
TELECÍ MASO S HRÁŠKEM:
maso: ořez
úprava: dušení
zahuštění: zaprášením
– maso nakrájíme na kostky, sůl, osmahneme na tuku zaprášíme hladkou moukou a zalijeme, ke konci přidáme steril. hrášek
TELECÍ RIZOTO:
maso: ořez
základ: cibulový
úprava: dušení
zahuštění: zásmažkou
– kostky, sůl, pepř orestujeme na cibulovém základě a dusíme do měka
– z části šťávy si uděláme zásmažku a zalijeme ji druhou polovinou
– hotovou šťávu procedíme a maso vmícháme do rýže.
TELECÍ PERKELT: viz hovězí guláš