POKRMY DUŠENÉ V CELKU:
VEPŘOVÁ KÝTA NA SMETANĚ:
– stejná úprava jako u svíčkové
– maso opečeme na světlém zeleninovém základě
– přidáme hořčici, tymián, divoké koření
– zahustíme zásmažkou, zjemníme smetanou
VEPŘOVÁ KÝTA NA PAPRICE:
– 1 – 1,5 kg
– maso opečeme na paprikovém základě, zalijeme polovinou vodou a dusíme do měka
– měké maso vyjmeme zahustíme zásmažkou a zjemníme smetanou
BRATISLAVKÁ VEPŘOVÁ PLEC:
– opečeme maso na cibulovém základě přidáme rajčatový protlak orestujeme, podlijeme vodou a dusíme do měka
– vydušeninu zahustíme zásmažkou
– provaříme, procedíme, zjemníme smetanou do hotové omáčky přidáme nakrájené na nudličky kořenovou zeleninu, okurky orestované na másle a hrášek
HAMBURSKÁ VEPŘOVÁ KÝTA:Kýtu protkneme šunkou a kyselým okurkem, dusíme na zeleninovém základě připravíme bílou omáčku, maso nakrájíme na plátky přelijeme omáčkou posypeme šunkou a okurkou.