OBLOŽENÉ CHLEBÍČKY
DRUHY:
masové chlebíčky
a) masové – rozbif, bůčková roláda, plněný bůček, pečená kýta, drůbeží rolády, uzené maso
b) uzeninové – šunkový, debrecínka, lovecký, poličan, šunka
sýrové chlebíčky – s tvrdým, měkkým sýrem, rolády, pěny, plísňový, krém
paštikové chlebíčky – paštika z formy nakrájená na plátky
vaječné vejce
salátové chlebíčky – vlašský
SLOŽENÍ OBLOŽENÝCH CHLEBÍČKŮ:
– podklad – veka, houskový chleba, chleba – pečivo rozložíme na pracovní stůl sebe jedním směrem
– pomazánka – máslo, nebo ochucené máslo, hořčice, pomazánky, pěny, salát
– hlavní surovina – maso, uzeniny, losos, kaviár, ryby
– ozdoba – okurka, petržel, paprika, rajče, pórek, vajíčko, sýr, vějířky salámu, vykrajované tvary, kaviár, olivy
POŽADAVKY NA VÝROBEK:
– vzdušný
– esteticky upravený
– nepoužívat barvící zeleninu (červená řepa)
– nesmí padat jednotlivé suroviny
SKLADOVÁNÍ:
– jen krátce, připravujeme na objednávku