MINUTKY Z TELECÍHO MASA
MINUTKY Z TELECÍHO MASA
VHODNÉ MASO A ZPŮSOBY KRÁJENÍ:
– svíčková – medailónky
– kýta – řízky, plátky – filé, medailónky
– pečeně – žebírky
– hrudí a telecí nožičky – uvaříme krájíme na plátky a obalíme
ÚPRAVA MASA PŘED TEPELNÝM ZPRACOVÁNÍM:
– maso nemarinujeme, je křehké, lehké, šťavnaté
– vkládáme maso do méně rozehřátého oleje než maso hovězí
ÚPRAVA PŘÍRODNÍ:
TELECÍ ŘÍZEK PŘÍRODNÍ NA ŽAMPIÓNECH:
– maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme
– osolíme, opečeme na tuku a vyjmeme
– výpek zaprášíme hladkou moukou + vývar a povaříme
– procedíme a zjemníme máslem
TELECÍ MEDAJLONKY PŘÍRODNÍ;
TELECÍ ŽEBÍRKA PŘÍRODNÍ:
– maso nakrájíme na menší plátky, naklepeme
– osolíme, opečeme, vyjmeme a zahustíme hladkou moukou + vývar, procedíme a zjemníme máslem
ÚPRAVA PLNĚNÁ:
TELECÍ ŘÍZEK PRAŽSKÝ:
– nakrájíme maso, mírně naklepeme uděláme kapsu a dáme dovnitř orestovanou šunku a hrášek + vejce
– kapsu spojíme párátky a maso opečeme
ÚPRAVA SMAŽENÍM
TELECÍ HRUDÍ SMAŽENÉ:
– maso předvaříme, zbavíme žeberních kostí a nakrájíme na porce
– maso obalíme v trojobalu a usmažíme dozlatova
TELECÍ ŽEBÍRKO SMAŽENÉ:
– nasekáme na jednotlivé porce, osolíme
– obalíme v trojobalu a usmažíme
PAŘÍŽSKÝ ŘÍZEK:
– kýtu nakrájíme na porce, naklepeme, osolíme a vložíme do hladkého těstíčka s hráškem a pak smažíme v pánvi
VÍDEŇSKÝ ŘÍZEK:
– kýtu na plátky trojobal