HYGIENA PRACOVNÍ:
a. používáme bezvadně čistý inventář, odmítáme prodej závadného zboží.
b. Při kašli a kýchání používáme kapesník
c. Potraviny nedereme do rukou, při práci používáme čistý příručník.
d. Inventáře se nedotýkáme v místech styku s ústy hosta, na leštění používáme horkou vodu a utěrku, vyleštěný inventář chráníme před prachem.
e. Potraviny spadlé na zem dáváme do odpadu, inventář (ani nepoužitý) nikdy neodkládáme do vnitřku inventáře.
HYGIENA PRACOVIŠTĚ:
• Před zahájením provozu musí bát proveden důkladná úklid všech prostor, především prostory pro hosty.
• Úklid provádí pomocné síly – hrubý úklid (vysávání) pokud jej neprovedou musí provést obsluhující.
• Drobný denní úklid (utírání prachu, ošetření květin, dekoračních předmětů leštění vitrín) provádí obsluhující personál.
• Veškeré plochy úložné musí být udržené v pořádku.