TELECÍ MASO
CHARAKTERISTIKY: maso starší 3 měsíců je měké světle růžové na povrchu našedlé, obsahuje velké množství vody rychle podléhá zkáze
POUŽITÍ: je vhodné pro dietní stravování, pro výživu dětí a starých lidí, je lehce stravitelné
VHODNÉ TEPELNÉ ÚPRAVY:
vaření
zadělávaní
dušení
pečení
smažení
TELECÍ MASA A POUŽITÍ:
a) TELECI KÝTA:
– minutky
– pečení
– smažení
– dušení
b) TELECÍ PEČENĚ NEBO TELECÍ LEDVINA:
– pečení
– dušení
– minutky
c) TELECÍ PLEC:
– dušení
– pečení
– mleté úprava
d) TELECÍ HRUDÍ:
– vaření
– dušení
– pečení
– smažení
e) TELECÍ KRK: méně kvalitní maso
– dušení
– mleté úpravy
f) TELECÍ KLIŽKA:
– dušení
g) TELECÍ NOŽIČKY:
– vaření
– smažení