POKRMY Z KANČÍHO MASA:
Odstřel povolen po celý rok.
CHARAKTERISTIKA:
maso je tučné
má specifický pach
použití jako u vepřového
ROZDĚLENÍ MASA:
1) kýta – pečení, dušení, minutky
2) hřbet – pečeně (kotleta), minutky, pečení, dušení
3) plec – dušení
4) krk – pečení, dušení
5) bok – bůček – pečení, mleté úpravy
6) kolena – pečení
7) hlava, nožičky – vaření
KANČÍ GULÁŠ:
stejně jako hovězí
KANČÍ ŘÍZKY:
z kýty nebo pečeně nakrájíme plátky – steaky
naklepeme, osolíme, potřeme jalovičkami
pokapeme olejem a necháme 8 hodin odležet
pečeme přírodním způsobem
podáváme ze sázeným vejcem
KANČÍ KÝTA Z BRUSINKOUVOU OMÁČKOU:
kančí kýtu prošpikujeme
dusíme na tmavém zeleninovém základě
maso vyjmeme – zaprášíme hladkou moukou vydušeninu + brusinky + rybízový džem + nakrájený pomeranč + muškátový květ + křen.
provaříme, procedíme
zjemníme červeným vínem
houskový knedlík + bramborové krokety