DUŠENÁ MASA V CELKU:
NA CIBULOVÉM ZÁKALDĚ:
TELECÍ KÝTA NA ŽAMPIÓNECH:
maso: kýta, plec
základ: cibulový
koření: sůl, žampióny
zahuštění: zaprášením
jemníme:
– maso opečeme na cibulovém základě, zalijeme a dusíme do měka, vyjmeme
– zahustíme zaprášením, dochutíme, provaříme, procedíme a přidáme osmahnuté žampióny a provaříme
NA PAPRIKOVÉM ZÁKLADĚ:
TELECÍ PLEC NA PAPRICE SE ŽAMPIÓNY:
maso: plec
základ: paprikový
úprava: dušení
zahuštění: zásmažkou, zaprášením
jemníme: smetanou
– maso stáhneme motouzem a osolíme
– opečeme na paprikovém základě a zalijeme vodou
– dusíme do měka, maso vyjmeme
– zahustíme zásmažkou, zjemníme smetanou a dochutíme
– pak přidáme osmahnuté žampióny a provaříme.
DUŠENÁ TELECÍ PLÁTKY:
RUSKÝ TELECÍ ŘÍZEK:
maso: kýta
základ: paprikový
úprava: dušení
zahuštění: zásmažkou
jemníme: smetanou, mlékem
– plátky osolíme
– opečeme na paprikovém základě a zalijeme vodou
– základ zahustíme smetanou + orestované žampióny.