Grafická úprava slavnostního jídelního lístku
NÁPOJE POKRMY
Aperitiv X
Pivo nebo lehká Studený předkrm
mladá a suchá vína
X Polévka
Suchá vína bílá, růžová, Ryba s malou přílohou
podle úpravy také červená lehká
vína, ročník vína stoupá od
mladých až poročníková vína
sorbety
citrónový, hruškový, melounový …
(„vyčistí“ chuťové pohárky a připraví je na následující pokrm)
Vyzrálá, ročníková vína, chuťově sladěná Hlavní chod, příloha teplá
se základní surovinou hlavního chodu a zeleninový salát nebo kompot
sorbety
Červená vína, sladká bílá vína slámová, Sýry
ledová nebo botrytická či dezertní
Polosladká, sladká vína nebo šumivá vína Dezerty, moučníky, ovoce
X Káva
Digestiv X
Vyzrálé destiláty, likéry, dezertní vína,