Menegment v restauračním provozu-Top menegment hotelu
Generální ředitel- Řídí hotel- VŠ, ekonom, právník. Jazyk 2 světové jazyky písmem a slovem. Sekretariát, asistentky.
Náměstci sekretariátu- Řídí stravovací úsek: VŠ, cestovní ruch, technický úsek: ČVÚT, jazyky, ekonomický úsek: VŠ ekonomická, náměstek pro část ubytovací:VŠ ekonomická, obchodní ředitel
2) Provozní pracovníci
Ve směnách řídí chod stravovací části hotelu, SŠ, jazyk. Ručí za správný chod všech stravovacích středisek. Vyřizují stížnosti hostů, ručí za dodržování požárních a bezpečnostních přepisů a dodržování receptur a cenovou politiku.
3) Provozní pracovníci ve výrobní části
Vedoucí výroby- Vyučený a zkušený kuchař- specialista. Ručí za bezpečnost, receptury a technologické postupy. Neručí za ceny.
Kalkulant- Administrativní zaměstnanec. Kalkuluje ceny nápojů a pokrmů. Ručí za jejich správnost. Práce s počítačem.
Šéf kuchaři- Zkušený a vyučený. Jsou odpovědni za chod svého střediska. Dodržují hygienické předpisy, technologické postupy, receptury, kontrolují a rozdělují práci.
Zástupce šéfa kuchyně- Vyučený a zkušený.
Vedoucí směn- Schopný, vyučený, zkušený. Organizační schopnost. Řídí práci ve své směně.
Kuchaři- Vyučený. Ručí za receptury a technologické postupy.
Pomocní kuchaři- Nevyučení ale mají praxi. Zkušení ale nedoučení.
Učni- Pomocné práce.
Pomocné síly- Pracují v hrubých a čistých přípravnách. Myjí nádobí nebo inventář+ úklid výrobních prostor. Mimo podlah.
Uklízeči- Myjí podlahy, šatny, WC.
Vedoucí cukrářské výroby- Mistr cukrář, šéf cukrář.
Restaurační hospodyně- Rozděluje a kontroluje práci pomocných sil a uklízeček ve stravovacím úseku. Řídí a organizuje sanitární úklidy.
4) Provozní pracovníci v odbytové části
Vedoucí jednotlivých odbytových středisek- vrchní číšníci, šéf barmani- Jazyková vybavenost, SŠ hotelová, vyučený číšník s praxí.
Barmani, číšníci, servírky- Vyučení, jazyk, znalosti.
Pomocné síly, uklízeči