Vepřová plec pečená, kýta, krkovice, bůček:
Maso omyjeme,kosti nasekáme dáme do pekáčku osolené a okmínované maso vložíme na kosti a pečeme. Upečené maso vyjmeme, vydusíme kosti a šťávu zahustíme zaprášením, dochutíme, provaříme, procedíme.
Vepřový bůček:
Zahustíme zaprášením, dochutíme, provaříme, procedíme
Vepřová plec po selsku,kýta, krkovice, bůček, Moravský vrabec:
Maso potřeme česnekem, solí. Dáme do pekáče, cibule na čtvrtky a nebo půlky a dáme péct. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme, zahustíme zaprášením dochutíme, provaříme, procedíme
VEPŘOVÉ ŽEBÍRKO PLNĚNÉ:
– žebírko naplníme směsí slaninou, cibulí, salám, žampióny, vejce = vaječina, sůl, pepř
– maso naplníme vaječinou spojíme párátky
– vložíme do vymazaného pekáče, sůl mírně poprášíme moukou.
– Vložíme do pečícího zařízení a pečeme přidáme vodu
– Maso vyjmeme a zjemníme máslem
HUSARSKÁ ROLÁDA:
– Bůček rozklepeme do široka
– Hovězí výřez umeleme s cibuli, kmín, pepř, paprika, třený česnek, nakrájený na kostky salám
– Plát masa potřeme směsí a zavineme a zavážeme motouzem a osolíme
– Maso vložíme na kosti, voda a dáme péct
– Měké maso vyjmeme zahustíme zaprášení, provaříme procedíme.
PLNĚNÝ ZAV. BŮČEK:
– Kapsa kterou naplníme směsí hov a vepř. maso, žemle namočená v mléce, cibule, paprika a vejce a přidáme bílky, kapií a pomeleme
– Závin dáme do pekáče a pečemeŠťávu vydusíme přidáme rajčatový protlak, hladkou mouku, provaříme, procedíme