POKRMY NA OBJEDNÁVKU – MINUTKY
význam:
– používáme jen velmi jakostní suroviny
– pokrm je vždy čerství
– pokrmy vydáváme bezezbytku
– krátká tepelná úprava – zachovává se větší biologickou hodnotu
– větší fantazie kuchaře a lepší úprava na talíři
vhodné suroviny:
– maso (hovězí, prostě vše)
– sýr
– zelenina
– sója
– těstoviny
– houby a žampióny
– vejce
– moučné pokrmy (palačinky)
doba přípravy:
– dvacet minut delší doba je vyznačena na jídelním lístku
– jídla na objednávku se připravují buď po celou provozní dobu nebo od hodiny která je uvedena na jídelním lístku
podávání minutek:
– maso, obloha, příloha zvlášť na dezertním talířku
– na hlubokých nebo oválných talířích maso s oblohou i přílohou
– na stříbrných mísách maso a příloha zvlášť
doplňky k minutkám:
– saláty, kompoty, majonézové omáčky, obloha