Nápojový stůl
Nápojový stůl – Za kterým je číšník a doplňuje nápoje. Nápoje jsou jednoporcové ve skle.Pivo v lahvích 0,33l a nalívá se před hostem.
Moučníkový nabídkový stůl – Zákusky, moučníky, pekárenské výrobky.
Teplý nabídkový stůl, pult, vozík – Za kterým je kuchař a pomáhá.
Nabídka teplých pokrmů – Pouze pokrmy, které jdou konzumovat vidličkou. Čína, soté, hranolky, krokety, mini řízečky, rizoto.
Součástí těchto hostin může být nabídka zmrzlin z pojízdného vozíku.
Povinnosti obsluhy – Odnáší mísy k doplnění do výrobny, udržení pořádku na nabídkových stolech a doplňuje je, Pomáhá hostům se samoobsluhou. Debarasuje použitý inventář. Inventář se odkládá na odkládací stoly které jsou u vchodu do výrobního střediska. Ostatní prázdné stoly jsou prostřené. V nákresu místnosti je vchod pro hosty a pro číšníka.
Koktejl – Hosté jsou obsluhováni s plata a na plata také odkládají použitý inventář. Číšníci procházejí mezi hosty a nabízejí jim z plata pokrmy a nápoje.
Nabídka nápojů – na 1 platě jsou nabízeny nápoje jednoporcové ve skle, několik druhů .
Nabídka studených pokrmů – Plato s chuťovkami, na levé ruce má kávový podšálek a ubrousky.
Nabídka teplých pokrmů – Plato, kávový podšálek, miska se studenou omáčkou, ubrousek. V nabídce jsou mini řízečky, mini smažené sýry, masové koule, smažené žampióny,
Číše vína
Číše vína – Je krátkodobá slavnostní akce do 30 minut. Je obvykle podniková ( jmenování, 50 narozeniny, smlouvy, prémie). Pracující se sejdou na krátký přípitek s proslovem. Sortiment nápojů jsou jednoporcové, whisky, becherovka, víno,sekt…. Nabídka pokrmů je malé občerstvení zákusky, chlebíčky…
Zahradní párty
Zahradní párty – Pořádá je v jarních, letních měsíců pod širým nebem. Podmínky jsou : možnost WC pro počet hostů, možnost umytí inventáře, schůdný terén, v nepřízni počasí přesun akce do jiných prostor, elektrický proud.
Prostor je vybaven mobilními stánky za nimi obsluhují číšníci nebo kuchaři. Zahradní nábytek, altány, nabídkové stoly, živá hudby, taneční parket. Přírodní grily, rošty. Chlazení nápojů v přenosných rychlochladičích. Nápoje se zakládají do suchého ledu. Číšníci chodí i mezi hosty a nabízejí z plat. Ve večerních hodinách je celý prostor osvětlen . Neudržování protokolu je to volná akce ( svatby).
Slavnost na lodi
Slavnost na lodi – Podmínka je taneční parket, reprodukovaná či živá hudba, osvětlení, ohňostroj.
Uspořádání – obsluha nápojů z mobilních barů, pultový prodej, obsluha číšníky. Nabídka pokrmů přes pult (samoobsluha), obsluha u stolu. Podávají se pokrmy snadno upravitelné.