ÚPRAVA RYBÍHO MASA DUŠENÍM:
ÚPRAVA RYBÍHO MASA DUŠENÍM:
– na úpravu dušením používáme větší a starším ryby, krájíme na podkovy
– vhodný tuk: máslo
– vhodné koření + doplňky – paprika, rozmarýn, šalvěj, pepř, citrónová šťáva – zelenina, pórek, cibule, houby, víno – bílé, smetana, šlehačka
POSTUP:
– maso nakrájíme na filé, podkovy, polopodkovy
– maso osolíme
– pokapeme citrónem a necháme odležet
– okořeníme
– obalíme v hladké mouce
– opečeme na tuku
– podlijeme rybím vývarem, vínem, vodou a dusíme do měka
– rybí maso můžeme dusit společně ze zeleninou, houbami, zjemňovat šlehačkou, smetanou
LOSOS NA ESPRAGONU:
– nakrájíme na porce
– osolíme, pokapeme citrónem, opepříme, estragon
– obalíme v mouce
– opečeme na tuku gin zlehka
– přidáme máslo, smetanu, citrónovou šťávu
– prohřejeme
TUŇÁK NA KAPARI:
– maso osolíme, opepříme,
– maso orestujeme, přisypeme kapary
– přidáme máslo, zalijeme vínem a podusíme
ŽRALOK ORPENTÁL:
– osolíme, opepříme, pomeričíme, okořeníme
– opečeme na tuku, nakrájená cibule, paprika, vařená chobotničky, rajčata, vorčestr, kečup
Škoda že takový recept není možné použít, ani Google nezná (s výjimkou tohoto receptu) "pomeričení" – není to kořenění jídla drceným Američanem?