MINUTKY PŘIPRAVUJEME TĚMITO TEPELNÝMI ÚPRAVAMI:
PEČENÍM NA PÁNVI:
OBECNÝ POSTU PŘÍPRAVY:
– maso nakrájet na porce (plátek, filé, řízek, nudličky, žebírko)
– nasekneme okrajové blány (žebírko, roštěnka)
– naklepeme
– osolit, okořenit
– některé úpravy obalit v hladké mouce
– vložíme do rozehřátého tuku – tmavší maso snese vyšší teplotu oleje
– pečeme do měka po obou stranách
– šťávu zahustíme:
a) nezahušťujeme
b) moukou ve které jsme obalili maso
c) zaprášením hladkou moukou
d) moučným máslem (mouka smíchaná s máslem vytvarujeme váleček a obalíme v hladké mouce)
e) univerzální šťávou
f) škrobovou moučkou – čínská kuchyně
1. škrob smícháme s nakrájeným masem a kořením
2. škrob smícháme s vodou na hustou kaší – zahušťujeme upečenou minutku. Maso vždy krátce podusíme v provařené šťávě. Minutky pečené na roštu a na rožni podáváme bez šťávy se studenými omáčkami.