Systém Švédských stolů
Table d´hote- snídaně formou švédských stolů. Používáme při více jak 50 hostů. Důležitá je organizace a příprava. Hosté se obsluhují z nabídkových stolů, které jsou prostřeny jako u rautu. Hosté u snídaně sedí. U vchodu do hotelové snídárny je umístěn inventář. Šálky , podšálky, ubrousky, dezertní talíře, dezertní příbory.
Na stoly se zakládají – Dochucovací prostředky, cukr, smetana do kávy, pečivo, máslo, džem, med.
U přípravy je důležité- dostatečné množství inventáře 3x a víc. V kuchyni příprava dalších mís. Tyto snídaně bývají v ceně ubytování. Alkoholické nápoje si host může objednat, ale platí je zvlášť. Snídaňové vozíky na debaras.
Studený nabídkový sůl- Mísy s uzenářskými výrobky, vejce, sýrové mísy.- Dezertní talíře, dezertní příbory.
Teplý stůl- pult, vozík- Teplé uzeniny, vejce na slanině, opečená slanina, guláš, teplá šunka, zapečená. Za pultem stojí kuchař a pomáhá s obsluhou.
Nápojový stůl s nealkohol. nápoji- Chladiče na džusy, posmix.
Teplé nápoje- Jsou v melitách.Překapávaná káva, čaj, kakao, Teplé mléko přinášejí číšníci v konvičkách.
Salátový bar- Nabídka chlazených zelenin a ovoce. Číšníci doplňují.
Koutek správné výživy- Celozrnné produkty. Mlýnky o různé hrubosti.
Stůl s nabídkou mléčných výrobků- 1.porcové másla, tavené sýry.
Nabídkový stůl s pekárenskými výrobky a moučníky- Sladké pečivo, moučníky, bábovky.