Pravidla chování číšníků:
Nástup na nové pracoviště – představíme se seznámíme se z provozovnou a snažíme se co nejdřív zapadnout. Host musí být obsluhován kvalifikovaným číšníkem. Číšník se stará o hosta od doby kdy uvede hosta ke stolu až k jeho odchodu na vrcholu své profesionality.
Obecná pravidla chování číšníků na pracovišti:
• chodíme včas na pracoviště
• jednáme tak aby hosti byly spokojeni
• snažíme se všem vyjít vstříc a chováme se ohleduplně
• z pracoviště odcházíme pokud nám to dovolí nadřízený
Pravidla chování číšníka při obsluze hosta:
• vždy někdo zůstává na place
• u stolu obsluhujeme všechny najednou
• inventář odnášíme až si to host přeje
• během služby uklízíme pokud máme čas
• při účtování dodržujeme všechny pravidla
PŘI VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTI JE TŘEBA DODRŽOVAT TATO PRAVIDLA:
– host má vždy pravdu
– přivoláme nadřízeného
– hosta vyslechneme a nabídneme řešení
– snažíme se vyhnout písemným stížnostem
Pravidla chování číšníků v kuchyni:
• dodržujeme veškerá pravidla
• připomínky a stížnosti vyřizujeme z odpovědnou osobou
• číšník odpovídá za vydané jídlo
• všechny respektujeme